Skadarsko jezero

Skadarsko jezero se nalazi u Zetsko – skadarskoj dolini i površinom koja zavisno od vodostaja varira oko 390 km kvadratnih predstavlja najveće jezero na Balkanu. Dvije trećine jezera pripada Crnoj Gori dok jedna trećina pripada Albaniji.
skadarsko_jezero(2)Zbog svog geografskog položaja i povoljne klime, zimi je jedno od najznača-jnijih boravišta ptica u Evropi. To je ekološko carstvo, oaza tišine i bliskog kontakta sa netaknutom prirodom gjde boravi oko 280 vrsta ptica što koje dovode ornitologe iz svih krajeva svijeta. Zaštitni znak Nacionalnog parka “Skadarsko jezero” je rijedak primerak kudravog pelikana čije je ovo jedino stanište na području Evrope.

Na obali jezera na ušću rijeka Crmnice i Orahovštice se nalazi gradić Virpazar – staro urbano jezgro, specifične arhitekture, koji je nekad bio veoma važan privredni i saobraćajni centar dok je danas uglavnom prepoznatljiv kao tranzitna stanica za krstarenja po Skadarskom jezeru i posjetu živopisnim ostrvima ali i kao prijatno izletište sa svojim autentičnim restoranima u kojima se služe tradicionalni specijaliteti koji će zadovoljiti i najizbirljivije ljubitelja dobre hrane i „kapljice“.

Cijena aranzmana obuhvata:

(prevoz, polazak iz Bara preko tunela Sozina dolazak na Virpazar,  ulaznica za Nacionalni park, krstarenje jezerom, rucak, polazak za Bar )

skadarsko_jezero(2)
skadarsko_jezero(3)
skadarsko_jezero(4)
skadarsko_jezero(1)
skadarsko_jezero(5)