Manastir Ostrog

Kada se spomene Ostrog, odmah se javlja asocijacija na mjesto gdje se dogadaju čuda, gdje mnogi teški bolesnici traže i nalaze duševni lijek svom tijelu, koje ubrzo postaje i fizički zdravo. Manastir Ostrog je preko cijele godine najposjećenije svetilište u Crnoj Gori.

OstrogPosjećuju ga vjernici svih vjera i sa prostora cijele bivše Jugoslavije i iz mnogih drugih zemalja. Poslije Hristovog groba i Svete gore, manastir Ostrog je treće najposjećenije svetilište u hrisćanskom svijetu.

Pribijen uz ogromnu kamenu gromadu brda Ostrog, manastir impresivno djeluje na svakog ko skrene pogled prema njemu. Nalazi se u Bjelopavlićima, iznad doline Zete.

Na raskršću Bogetići, vrletnim putem u dužini od nekoliko kilometara stiže se do Donjeg, a zatim serpentinama i do Gornjeg manastira. Gornji Ostrog je najimpresivniji dio manastira.

Posjeduje zvonik visok poput petospratnice, a utisnut je u pećinski dvor veličanstvenog Ostroga – po kome je i dobio ime.

Osnovao ga je početkom druge polovine 17.v. mitropolit zahumsko – hercegovacki Vasilije Jovanovic, kasnije nazvan sveti Vasilije Ostroški.

Cijena aranžmana uključuje : prevoz,obilazak gornjeg I donjeg manastira,ručak u nacionalnom restoranu ( dezert ).

Minimum za realizaciju ovog programa je pet putnika.

Za ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije SOHO TRAVEL, Licenca Ministarstva Turizma broj 217

Ostrog04
Ostrog03
Ostrog02
Ostrog01
Ostrog