Kanjon Nevidio

U sivilu crnogorskog krša, tamo gdje su se hiljadama godina ranije prilikom velikih geoloških poremećaja sukobili obronci Durmitora i Vojnika, usječen kroz ljutu stijenu, leži kanjon Komarnice, poslednji osvojeni kanjon u Evropi.
nevidio01

Crnogorski planinari su tek 1965. godine, sa velikom mukom osvojili ovaj kanjon.

Simbolika njegovog imena Nevidio ili Nevidbog, kako ga još nazivaju, podsjeća na misterioznu nepristupačnost kanjona koji je dugo ostao skirven od ljudskog oka.

Kanjon je dug 3.4 km i nalazi se 75 km od Kolašina.

Vertikalne stijene, vodopadi, tjesnaci, pjenušavi bukovi, uzani kanali i prava galerija figura-glavni su akteri priče o kanjonu Nevidio.

Na stotinak metara ispred ulaza u kanjon nalazi se veliki vodopad Grabovine.

1-dnevni aranžman

Extremno i zvuče ostale karakteristike kanjona:

  • širina od 0,5-150 m
  • visina kanjona od 350-400 m
  • dubina od 0,5-25 m
  • a sve na namorksoj visini od 1050 m

Budite i Vi dio tima koji će osvojiti ovaj kanjon za 1 dan !

Doručak i ručak sa ponudom crnogorskih jela organizovan je na samom ulasku i izlasku iz kanjona. Pored obroka, u cijenu je uključen i transfer džipovima do sela Komarnica i nazad na početnu destinaciju.

Za ovaj aranžman je obezbijeđena vrhunska svjetska oprema sa iskusnim vodičima koji će učiniti da ovaj kanjoning ostane u sjećanju.

Naša ponuda je sveobuhvatna i pokriva: BESPLATAN transfer iz Kolašina, Mojkovca ili Žabljaka do Đalovića Pećine i povratak u ta mjesta, obroke (doručak, ručak ispred pećine) i željena pića, korišćenje visoko kvalitetne opreme i siguronosne opreme, konstantno prisustvo 2 iskusna vodiča koji govore strane jezike i opštu sveobuhvatnu asistenciju gostima.

nevidio04
nevidio03
nevidio02
nevidio01
nevidio