Lovćen-Cetinje-Njeguši

Ovaj izlet preporučujemo ljubiteljima istorije. Na ovom putovanju upoznaćete se sa crnogorskom kraljevskom dinastijom i saznaćete o Crnoj Gori kroz njene vladare. Na Cetinju se nalaze muzeji, dvorac Kralja Nikole i Cetinjski manastir koji čuva relikviju – ruku Sv. Jovana Krstitelja.

Lovcen03Put vodi ka Cetinju, prijestonici Crne Gore i ponosnom gradu koji je u svoje vrijeme obilovao ambasadama i stranim poslanstvima čije zgrade i danas uljepšavaju Cetinje. Takođe, treba posjetiti Biljardu, građevinu, koju je Petar II Petrović Njegoš napravio za državne potrebe, a koja je dobila ime po bilijaru, koji je ovaj veliki filozof, pisac i državnik, volio da igra.Od Cetinja put nas dalje vodi ka NP Lovcen gdje se nalazi i Njegošev mauzolej, koji je sagradjen na samom vrhu ove planine i do koga vode nepregledne stepenice. Ovo je ujedno i jedan od najljepših vidikovaca, odakle se pruža pogled na crnogorsko primorje, a ako je vrijeme naklonjeno moze se vidjeti i obala Italije. Ono sto će Vas prvo dočekati pri dolasku na Njeguše je ljubaznost lokalnog stanovništva. Uz obavezan njeguski pršut i sir, ponudiće vas i sa medovinom, ljekovitim i neobičnim napitkom. Kuća u kojoj je Njegoš rođen je tipična tradicionalna crnogorska kuća od kamena i neizostavna je lokacija na ovom proputovanju kroz istoriju. U njoj se čuvaju uspomene i sjećanja na ovog izuzetnog čovjeka, koji nam je dao djela poput, Gorskog vijenca, koja se svrstavaju u sam vrh svjetske književnosti.

Uskim i krivudavim putem idemo ka Kotoru. Ovaj put je u davna vremena bio jedina veza Cetinja i primorja. Panorama koja se pruža, oduzima dah i pauza za fotografisanje je obavezna. Pogled na Bokokotorski zaliv odavde je nestvaran. Čitava Boka ogleda se u modro plavoj boji mora, a Kotor ušuškan spava u njedrima visokih stijena. Po dolasku u Kotor samo Vam je potreban fotoaparat. Uživajte!!!

Cijena aranžmana uključuje: prevoz,ulaznice za Nacionalni park, Mauzolej i bogat ručak.

Cijena aranžmana ne uključuje: uzlanicu za dvorac kralja Nikole.

Minimum za realizaciju ovog programa je pet putnika.

Za ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije SOHO TRAVEL, Licenca Ministarstva Turizma broj 217

Lovcen03
Lovcen02
Lovcen01
Cetinje02
Cetinje01
Kotor04
Kotor03
Kotor02