Jeep Safari

Džip safari Bjelasicom Džip safari DurmitoromDžip safari - prsten Sinjajevine MONTENEGRO JEEP TURA

Biogradska01Ovaj aranžman je jednodnevni i izvodi se u periodu jun-oktobar.

Doručak je organizovan u restoranu u Kolašinu u 10h (svinjski i goveđi pršut, sir, kajmak, kisjelo mlijeko, med, priganice).

Polazak je u 11h džipovima iz Kolašina u pravcu ski centra Jezerine, u današnje vrijeme poznatiji kao ski centar Beppler and Jacobson, zatim krovom nacionalnog parka Biogradska gora, na visini oko 2000m dodirujući najvisočije vrhove Bjelasice, Troglava, Zekova glava i Crna glava, te posmatrajući iz ptičije perspektive pet prelijepih planinskih jezera.

Pored veličanstvenih jezera, djelić ugođaja koje će gosti ponijeti sa sobom je i pogled na jedinu očuvanu prašumu u Evropi – Biogradsku goru.

Gosti će biti u prilici da vide i čuveno izvorište Biogradske rijeke. Boravak na planini iskoristićemo za branje šumskih plodova i ljekovitog bilja.

Nakon šetnje planinskim vrhovima, spuštamo se kroz prašumu Nacionalnog parka Biogradska gora gdje je organizovan ručak (oko 15 i 30h) u hladovini stoljetnih stabala, u neposrednoj blizini Biogradskog jezera.

 Da bi se ovaj aranžman organizovao potrebno je najmanje 6 osoba.

mala_crna_goraOvaj aranžman je jednodnevni i izvodi se u periodu jun-oktobar.

Polazak organizujemo džipovima sa Žabljaka u jutarnjim satima u pravcu ski centra Štuoc, obilazak podrazumijeva i posjetu najvisočijim selima na Balkanu, Mala Crna Gora, odakle se kao biser na dlanu presijava Crno Jezero.

Penjemo se džipovima na visinu od 2000m, a zatim se ubrzo poslije toga spuštamo u kanjon Sušica gdje se nalazi Sušićko jezero i planinarski dom.

Ovjde će biti organizovan doručak (oko 11h). Nakon doručka nastavljamo prema selu Nedajno, a zatim prelazimo Pivsku planinu, Pivsku visoravan i dolazimo u selo Trsa.

Tako pravimo prsten oko Durmitora gdje nailazimo na Valovito, Modro i Pošćensko jezero.

Vidjećemo i najpoznatiji crnogorski kamen Prutaš, zatim Bobotov kuk (najvisočiji vrh Durmitora), a zatim preko Sedla dolazimo na jezersku visoravan a zatim na ski centar Savin Kuk.

Nakon završenog safarija, vraćamo se na Žabljak gdje je organizovan ručak (oko 15h) u nacionalnom restoranu. Za ručak je obezbijećena jagnjetina i teletina ispod sača, riba, čorba, salata i dezert kao i razna pića.

Da bi se ovaj aranžam organizovao potrebno je najmanje 6 osoba.

Aranžman se može realizovati u sklopu sa drugim aranžmanima iz ponude: jeep safari, rafting, paraglajdning, ribolov, kanjoning.

sinjajevinaOvaj aranžman je jednodnevni i izvodi se u periodu jun-oktobar.

Polazak organizujemo džipovima iz Kolašina u jutarnjim satima u pravcu juga, nadmorksa visina na kojoj ćemo biti je oko 2000m.

Doručak je organizovan na Crkvinama, odakle se pruža pogled na manastir Moraču, kanjon Morače i rovačke planine.

Nakon doručka vozimo se jadranskom magistralom do mioske, Dragovića polja, Redice i izlazimo na prevoj Semolj, odakle se pruža pogled na vrhove Moračkih planina: Lolu, Zebalac, Kapa Moračka, Tali.

Dolazimo na planinu Javorje (Bocum) odakle se pruža pogled na sela Sinjajevine: Krnja jela, Banje Tusinske, vrhove Durmitora (Bobotov kuk), Vrhove Sinjajevine (Jablanov vrh, Starac).

Prolazimo pored katuna (Vrmac, Bokvica, Bare Svrcke) odakle se vide Moračka sela, Albanske planine (Prokletije, Stolovi, Potrk Mandica, katun Vratlo, Ječmen do i i donje Lipovo), vrhove Lipovskih planina, planinu Bjelasica.

Ubrzo nakon toga dolazimo u crkvu Ružica, prolazimo pored Bjelopavlićkih i Mojkovačkih katuna i kroz selo Štitarica dolazimo na Jadransku magistralu.

Nakon završenog safarija, slijedi ručak, koji po želji turista može biti organizovan na Biogradskom jezeru ili restoranu na rijeci Tari.

Za ručak je obezbijeđena jagnjetina i teletina ispod sača, riba, čorba, salata i dezert kao i razna pića. Aranžman se može realizovati i u kombinaciji sa mountain biking-om i i jahanjem …

tara01Ovu dzip turu zapocinjemo polaskom iz Budve prema Cetinju.

Prvo stajanje je na Brajicima, to je vidikovac sa kojeg se pruza pogled na citavu Budvansku rivijeru.

Nakon 10-to minutne pauze i fotografisanja nastavljamo dalje prema prijestonici Cetinju.

Na Cetinju cemo obici sve kulturno-istorijske znamenitosti i obici grad, koji je inace poznat kao kulturna i istorijska riznica Crne Gore.

Zatim krecemo sa Cetinja I idemo prema Lovcenu ulazeci u nacionalni park Lovcen, koji je proglasen Nacionalnim parkom 1952.godine , smjesten je na granici dvije sasvim razlicite prirodne cjeline-mora i planina.

Na podrucju ovog nacionalnog parka znacajnu vrijednost cini kulturno-istorijsko nasledje.

Posebnu paznju zavrjedjuju cuvene lovcenske serpentine, koje vode iz Kotora do zivopisnog sela Njegusi, u kojem se nalazi rodna kuca Petra II Petrovica Njegosa, znamenitog crnogorskog vladike i pjesnika iz XIX vijeka.

Usput cemo obici  Ivanova Korita, jedno od najpopularnijih izletista u Crnoj Gori, gdje cemo napraviti kratku pauzu.

Sa Ivanovih Korita vidjet cete i Njegosev Mauzolej koji se nalazi na samom vrhu Lovcena.

Zatim nastavljamo off road putem u duzini 10 km i dolazimo do mjesta Krstac, odakle se pruza najljepsi pogled na citav Bokokotorski Zaliv, Lovcen, Orijen i na Hrvatsku.

Zatim nastavljamo do Njegusa, tu imate priliku da probade neke od cuvenih Njeguskih specijaliteta.

Nakon pauze za uzinu na Njegusima serpentinama se spustamo u Kotor, a odatle nastavljamo do Budve.

Belasica
Bjelasica
trebaljevo01
trebaljevo
lipovo
tara03
Tara02
Durmitor01
durmitor
tara01
sinjajevina
ruzica
put
Moraca2
Moraca
valovito-jezero
selo
kuk02
kuk01
kuk