Kotor i Boka Kotorska

Imamo to zadovoljstvo da vam predstavimo Bokokotorski zaliv, jedini fjord u Mediteranu. U mirnoj vodi zaliva ogledaju se okolne visoke planine, pa kada krstarite uzduž zaliva imate osjećaj kao da plovite kroz planine. Ovaj zadivljujući prizor želimo da podijelimo sa vama.

Kotor03Ukrcavanje u Tivtu.Vožnja brodom po Bokokotorskom zalivu. Kamena zdanja koja su smještena na obali daju poseban kolorit Bokokotorskom zalivu. Zadržavanje na jedinstvenom vještačkom ostrvu XV vijeka Gospa od Škrpjela, posjeta muzeju- rimsko katoličke crkve, koja je podignuta 1630. godine i u čiju je čast dat naziv ostrvu. Unutrašnjost crkve je ukrasio čuveni umjetnik Tripo Kokolja u baroknom stilu. Vožnja brodićem se nastavlja do grada Perasta – rodnom gradu moreplovaca sa usputnim stajanjem u Plavu Špilju – pauza za kupanje.. Bokokotorski zaliv je uvijek bio utočište za mornare, gdje su krili svoje brodove od bure i oluja. Ručak na brodu.

Iskrcavanje u srednjovjekovni grad Kotor – grad sa više od 2000 godina starom istorijom, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a zbog kulturnog nasleđa od svjetskog značaja. Iza utvrdjenih,jakih zidina nalaze se stvarna arhitekturna remek – djela, kao sto su sat kula iz 17 vijeka, a takodje i katedrala Svetog Tripuna, posvećena pokrovitelju i zastitniku grada, spomenik rimske kulture i jedan od najprepoznatljivijih simbola grada. U njoj se nalaze ostaci fresaka iz XIV vijeka i bogata riznica sa proizvodima kotorskih i venecijanskih juvelira. Pored toga, crkva Svetog Luke, crkva Svete Ane, crkva Svete Marije, Knežev dvorac, pozorište Napoleona predstavlja bogatstvo Kotorske tradicije. Kamene stepenice vode do tvrđave, koja se nalazi na 260 m, gdje se otkriva neobično lijep pogled na grad. Šetnja po starom dijelu grada sa posjetom pravoslavnoj crkvi. Slobodno vrijeme za odmor do povratka u hotel.

U cijenu aranžmana je uključeno:krstarenje sa ručkom ( jednim pićem ),ulaznice: Gospa od Škrpjela, Sv.Trifun.

U cijenu aranžmana nije uključeno: prevoz komfornim autobusom( autom ),vodič. Do šest putnika cijena je 70 EUR, preko šest putnika cijena aranžmana je jeftinija.

Za ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije SOHO TRAVEL, Licenca Ministarstva Turizma broj 217

Kotor04
Kotor03
Kotor02
Kotor01
Kotor